Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ZÁZNAM: Závěrečná tisková konference k projektu Kultura prolomuje hranice

28. května 2024
Čtení na 1 minutu
Dne 30. 4. 2024 se v Přerově konala závěrečná tisková konference k projektu "Kultura prolomuje hranice" realizovanému společností I Am The Sound s.r.o. Hlavním cílem dvouletého projektu podpořeného z Fondů EHP a Norska bylo posílit podnikání romských hudebních umělců v českém hudebním a kulturním průmyslu.

Tiskovou konferenci vedla projektová manažerka Markéta Bubik za přítomnosti jednatele společnosti . Maxmiliána Reichela a zástupců médií a veřejnosti. Realizátoři shrnuli klíčové výstupy projektu:

  1. Úvodní tisková konference (09/2022): Projekt byl představen veřejnosti v tehdejším sídle společnosti v Přerově.
  2. Video medailonky romských hudebníků (03-05/2023): Vzniklo a bylo zveřejněno 15 video medailonků na webových stránkách projektu a na sociálních sítích.
  3. Rebranding společnosti (04/2023): Společnost změnila název z Ozvučovací agentura Serendipity s.r.o. na I Am The Sound s.r.o. a přesunula své sídlo do Prahy.
  4. Vzdělávací semináře (05/2023): Proběhly semináře v Ostravě a Přerově za účasti norského partnera Frodeho Bartha a lektora Kristiana Øverland Dahla.
  5. Festival Romfest (07/2023): Festival v Novém Jičíně, kde vystoupilo 13 romských hudebníků a norský partner Frode Barth Experience.
  6. Rozhovor v Českém rozhlasu (10/2023): Projekt byl propagován prostřednictvím rozhovoru na Českém rozhlasu Praha.
  7. Článek na Romea.cz (12/2023): Projekt získal mediální podporu prostřednictvím článku na portálu Romea.cz.
  8. Vzdělávací seminář Inkubátor + Akcelerátor (03-04/2024): Dvou týdenní seminář, po kterém absolventi obdrželi osvědčení.
  9. Diskuse a kritika (04/2024): Uskutečnila se veřejná diskuse, do které byl zapojen i norský partner.

“Projekt významně přispěl ke zvýšení povědomí o romské hudbě a zapojení romských umělců do kulturního průmyslu. Použili jsme i inovativní technologie jako VR video,” řekl Reichel. 

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon