Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

Zpěvačka Vanesa Horáková pro ROMEA TV: Jsem hrdá na to, že jsem Romka. Buďte na to hrdí i vy, nestyďte se za to a oslavujte to, vzkázala Romům

15. dubna 2024
Čtení na 1 minutu
Na oslavách Mezinárodního dne Romů, které v Praze pořádala organizace ARA ART, měla první romská internetová televize ROMEA TV tu čest hovořit se zpěvačkou Vanesou Horákovou (16). Co pro ni znamená Mezinárodní den Romů? Jak se dostala ke zpívání? A co chystá do budoucna? Na tyto a další otázky naleznete odpovědi v rozhovoru, který vedla Jarmila Balážová.

“Jsem velmi hrdá na to, že jsem Romka, takže Mezinárodní den Romů pro mě hodně znamená, protože ho ráda slavím a obvykle ho slavím se svou rodinou a dnes jsem ho oslavila velmi tanečně,” říká Vanesa Horáková v rozhovoru pro ROMEA TV těsně po vystoupení na galavečeru k Mezinárodnímu dni Romů v pražském multifinkčním prostoru ARCHA+.

“Jak jsem pomalu vyrůstal, tak jsem si všiml, že tátova strana rodiny prostě hrála, máminá strana hrála, tak se to na mě nalepilo a začal jsem zpívat od malička a od té doby se to se mnou táhne až do mých 14 let, kdy jsem vlastně začal takhle zpívat pro veřejnost a táhne se to už rok.

Vanesa Horáková vyrůstala v rodině, kde byla hudba neodmyslitelnou součástí každodenního života, Vanesa se hudbě věnovala od útlého věku. “Všímala jsem si, že jak v rodině táty, tak v rodině mámy hrají, tak se to na mě nalepilo a od malička jsem zpívala,” vzpomíná. Od 14 let pak začala Vanesa vystupovat veřejně a od té doby se její kariéra neustále rozvíjí.

I přes zklamání z talentové soutěže, kde Vanesa neuspěla, se nevzdala a pokračovala ve své cestě. “Chtěla jsem slyšet názor na můj zpěv od profesionálů,” vysvětluje Vanesa. “A ten jsem si vyslechla, takže jsem byla spokojená.”

Vanesa v rozhovoru pro ROMEA TV ocenila spolupráci s Janem Bendigem, která jí pomohla získat větší uznání. “Zpívat s ním byla velká čest,” říká. Její účinkování v pořadu Barbory Botošové, kde zazpívala “Man’s World” od Jamese Browna, ukázalo její schopnost překlenout hudební žánry a oslovit široké publikum.

Na závěr rozhovoru pak poslala vzkaz všem Romům. “Buďte hrdí na to, že jste Romové, nestyďte se za to a oslavujte to,” vzkázala Vanesa Horáková prostřednictvím ROMEA TV.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon