Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zemřela Kristína Richterová, herečka a zpěvačka, která zářila v představení Gádžové jdou do nebe

05. března 2024
Čtení na 1 minutu
Kristina Richterová (FOTO: Divadlo Husa na provázku)
Kristina Richterová (FOTO: Divadlo Husa na provázku)
V noci na pondělí 4. března 2024 zemřela Kristína Richterová, talentovaná herečka a zpěvačka, která působila v Divadle Husa na provázku. Informovala o tom divadlo na svých sociálních sítích.

“Dnes v noci zemřela naše kolegyně a kamarádka, herečka a zpěvačka Kristína Richterová. S mnohdy ne úplně příznivými kartami, které jí život rozdal, hrála statečně a s humorem. Byla velkorysá. Nejen na jevišti a k publiku, jež tolik milovala. Hrála, zpívala a upomínala nás přitom na radost, kterou může divadlo dávat těm, kdo ho tvoří. Upřímnou soustrast všem, jimž jsi byla blízko, Kristíno, a samé nebeské hauptky! Nekončící potlesk z Tvého Provázku,” uvedlo v pondělí Divadlo Husa na provázku.

Kristína Richterová získala první větší roli v projektu Robina Strii Miri fajta v roce 2018. Od roku 2020 Richterová zářila v divadelním představení Gadžové jdou do nebe, které pojednává o soužití mezi Čechy a Romy a předsudcích na obou stranách. Malé role si také zahrála v různých seriálech, například v seriálu České televize Případy prvního oddělení.

“Ať je její odvaha jít za svým snem a nebát se diváků ani kamery inspirací dalším lidem. Šoha pre tute nabisteraha! Mi del o Del tuke loki phuv,” napsala k úmrtí Kristiny Richterové Tuke TV.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon