Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Romská hitparáda a nová moderátorka Mária Hušová: World Radio rozšiřuje blok národnostního vysílání

23. června 2024
Čtení na 1 minutu
Nová moderátorka World Radia Mária Hušová (FOTO: World Radio, se svolením Gerharda Hadiho)
Nová moderátorka World Radia Mária Hušová (FOTO: World Radio, se svolením Gerharda Hadiho)
První národnostní rádio v České republice World ohlásilo významnou transformaci svého vysílání. Od soboty 22. června 2024 se posluchači setkávají nejen s novými moderátory, ale i s novými inovativními technologickými prvky. Rozšiřuje se i samotné národnostního vysílání, čímž se rádio snaží oslovit širší spektrum posluchačů a posílit kulturní povědomí. Zpravodajskému serveru Romea.cz to oznámil zástupce rádia Gerhard Hadi.

Do týmu stávajících moderátorů přibyly Marion Paluchová a Mária Hušová. Výraznou novinkou bude také zapojení hlasu umělé inteligence jménem Artemis, který bude přinášet kulturní tipy a představovat světovou hudbu.

Zásadní proměnou projde národnostní blok vysílání, jehož délka se zdvojnásobí na dvě hodiny denně. Kromě oblíbeného polského vysílání se nově představí i řecká vysílání, které bude moderovat Paulina Dobosz, jež v rádiu působí již druhým rokem.

Romské vysílání se stane ještě pestřejším díky moderátorům Gerhardu Hadimu a Márii Hušové. Tito moderátoři se zaměří na podporu nových romských kapel, které dostanou prostor pro prezentaci své hudby. Novinkou bude hitparáda romských písní, o jejíž podobě rozhodnou sami posluchači prostřednictvím hlasování na webových stránkách World Radia.

“Těší nás, že můžeme přinést více národnostních a kulturních programů našim posluchačům,” uvedl Gerhard Hadi. “Věříme, že tato změna zvýší nejen naše posluchačské publikum, ale také kulturní povědomí v naší zemi,” dodal.

Nová programová struktura je podle Hadiho důkazem závazku prvního národnostního rádia poskytovat jedinečnou platformu pro kulturní a národnostní rozmanitost v České republice. Rádio se zaměřuje na podporu kulturní diverzity a přináší posluchačům programy v různých jazycích a kulturních kontextech.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon