Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA doporučuje festival HABROVKA 2008

31. ledna 2012
Čtení na 2 minuty

Zveme vás na 6. ročník hudebního a divadelního festivalu HABROVKA, který se uskuteční 6. a 7. června v Praze na Budějovické a který pořádá Pražská společnost bloumající veřejnosti. Festival každoročně věnuje prostor romským umělcům a projektům. Letošní ročník okoření rokycanští Kale, návštěvníci budou mít možnost ochutnat speciality romské tradiční kuchyně a svůj program bude mít sdružení Český západ z Dobré Vody u Toužimi. V dalším programu vystoupí dvanáct hudebních skupin a představí se šest divadelních souborů. Proběhne soutěž nadějných kapel, program věnovaný dětem, představí se unikátní projekty neziskových organizací. To vše pouze za 160 Kč.

VŠECHNY INFORMACE NALEZNETE NA www.habrovka.cz

Letní podvečery na Habrovce nejdřív příjemně rozezní české rockové a folkové autority Neřež a Vladimír Mišík & Etc…, v zápětí je roztancuje francouzská balkánsko-klezmerová smršť Les Alcolytes a svým strhujícím mixem jazzu, funku a exotických vlivů i skupina výjimečného kytaristy a zpěváka Zdeňka Bíny -123 minut. Našláplou, místy až punkovou úpravu různých lidových písní předvede skupina Benedikta a napříč hudební Evropou se diváci vydají s jednou z nejproslulejších českých romských kapel – Kale.

Letos poprvé vystoupí na druhé scéně festivalu také sóloví hudebníci. Charismatický Jan Bičovský, frontman skupiny Taliesyn, zahraje na dobro a zazpívá své písně inspirované keltskou hudbou i americkými písničkáři. Originální písňové vystoupení předvede i zpěvák a kytarista Johnny Feelings s kapelou Tower of Dudes. Syrové i vtipné texty tvoří základ vystoupení skupiny Nedělní lidé, která představuje novou vlnu českého undergroundu.

Z divadelních spolků opět zazáří Laurychovo divadlo, které pro divácké ohlasy není možné ani na letošním ročníku festivalu vynechat. Premiéru své hry Guerilla a jiné opice uvede divadlo D.S.Monde. S lehce komediální kritikou bulváru vystoupí ve hře Zlatý prsten Jana Třísky divadlo Skok v čele s Ondřejem Pavelkou.

Sobotní dopoledne je tradičně vyhrazeno dětem. Kromě kouzelníků, výtvarných dílen a dalších atrakcí je čeká také skvělé představení divadla Loutky bez hranic. Tři pohádky při kterých se pobaví i dospělí zahraje známé Divadlo Poli.

K tomu všemu je třeba ještě přidat představení unikátních projektů neziskových organizací, výstavy, dobré jídlo a pití a vyvrcholení soutěže začínajících hudebních skupin Osud piva 2008. V soutěži na stránkách festivalu www.habrovka.cz vybírejte, kterých pět kapel z dvaceti pěti, které postoupily do druhého kola, má zahrát živě ve finále. Festivalové vstupné je navíc, stejně jako minulý rok, pouze 120 Kč na den a 160 Kč na oba dny.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon