Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

ZÁZNAM a FOTOGALERIE: Závěrečný galakoncert festivalu Khamoro 2023

03. června 2023
Čtení na 1 minutu
Světový romský festival Khamoro vyvrcholil v sobotu večer slavnostním galakoncertem v pražském Divadle Archa.

Na galakoncertu se představilo se všech osm kapel, které byly k vidění dva předchozí večery. Na jednom pódiu se ocitly hned dvě velké hvězdy world Music, Mahala Rai Banda a Kocani orkestar.

Galakoncert, na kterém dále vystoupily skupiny All Star Band z ČR, Arbat & Boulou Ferré z Francie, Le Rom z Maďarska, Marcela ze Slovenska, Marko Šabanović ze Srbska nebo Puerto Flamenco ze Španělska, bylo možné sledovat živě i na zpravodajském serveru Romea.cz a na našich sociálních sítích.

Festival začal v hlavním městě minulou neděli a dnešním dnem končí. Vedle koncertů romské hudby nabídl také filmové projekce s romskou tematikou, výstavy romských umělců, taneční souboj, dětský den či divadelní představení. Jeho hlavním smyslem je propojovat prostřednictvím umění romskou menšinu s většinovou společností.

Podle pořadatelů je Khamoro největším festivalem profesionálních romských hudebníků na světě. Praha ho hostí od roku 1999, za tu dobu v něm vystoupilo přes 260 kapel ze 33 zemí včetně Brazílie, Indie nebo USA. V posledních letech akci každoročně navštíví zhruba 10.000 lidí.

FOTOGALERIE – Petr Karlach

FOTO: Petr Karlach – VÍCE FOTOGRAFIÍ ZDE
Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon