Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

PŘÍMÝ PŘENOS: Romský bašavel na Praze 4 uvítá na závěr léta oblíbené romské umělce a zpěváky, hlavní hvězdou je slovenský P.A.T.

19. srpna 2024
Čtení na 1 minutu
V pátek 23. srpna proběhne na Praze 4 již pátý ročník akce Romský bašavel. Akce se uskuteční opět v oblíbeném Kulturním centru na Novodvorské od 17.00 do 21.00. Hlavní hvězdou bude slovenský rapper a hudebník P.A.T., který propaguje tzv. Roma Rap - kombinaci rapu a romské tradiční hudby, kterou přijali i původní fanoušci jeho „tvrdší“ tvorby.  ROMEA TV odvysílá akci v přímém přenosu.

Během večera vystoupí také známí hudebníci a interpreti – Gipsy Wind, Martha & Tommy, Devles, Duo Band Kladno a Ines Joniová. Kulturním zážitkem pro publikum jistě budou i  vystoupení zkušených tanečních souborů Salut Roma, Terne Čhaja a Romano Suno z Liberce.

Součástí akce bude také fotokoutek a stánky s občerstvením. Program pro děti je připraven již od 15 hodin.

“Jsme nadšení, že můžeme přispět k obohacení kultury a posílení kulturního povědomí o romské komunitě,“ uvedla pro zpravodajský server Romea.cz referentka pro národnostní menšiny a integraci cizinců a zároveň hlavní koordinátorka akce Anna Chválová. 

„Na náš tradiční Bašavel je sice vstup zdarma, ale v tuto chvíli je bohužel kapacita naplněna lidmi, kteří se registrovali předem. Je však možné, že v den konání akce  se kapacita na poslední chvíli uvolní, takže je tu velká šance, že do sálu bude umožněn vstup ještě pár lidem. Zaručit to samozřejmě nemůžeme,“ dodala Chválová.

Moderace akce byla svěřena zkušené dvojici z předchozích ročníků, Ivetě Demeterové – redaktorce Českého rozhlasu a Vojtovi Lavičkovi – známému hudebníkovi a publicistovi.  Ti provedou celým večerem nejen hosty v sále ale také diváky živého vysílání, které bude zabezpečovat ROMEA TV na své sociální sítě.

Celou akci bude ROMEA TV vysílat živě od 16:55 hodin na zpravodajském serveru Romea.cz, sociálních sítích i na facebookové stránce Romský bašavel 2024.

Projekt je finančně podpořen Magistrátem hl. města Prahy v rámci programu Podpora aktivit národnostních menšin na území hl. m. Prahy pro rok 2024 a Městskou částí Praha 4, která celou akci zároveň organizuje.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon