Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

ZÁZNAM a FOTOGALERIE: Defilé účinkujících festivalu Khamoro centrem Prahy

03. června 2023
Čtení na 1 minutu
Jedna z nejatraktivnějších a nejoblíbenějších akcí Khamora - Defilé všech účinkujících přímo v ulicích historického centra Prahy se uskutečnila v sobotu od půl jedenácté dopoledne.

Koňský povoz, stovka hudebníků, dvě stovky dětí z folklorních souborů z celého Česka a tisíce kolemjdoucích, kteří se k průvodu spontánně připojovali. To všechno za zvuků balkánské dechovky, tradičních písní českých a slovenských Romů, maďarských čardášů i ohnivých rytmů španělských kytar doprovázených bravurními výkony tanečníků flamenca. Pestrobarevné defilé prošlo z Václavského až na Staroměstské náměstí a prostřednictvím ROMEA TV jste ho mohli sledovat v přímém přenosu.

“Defilé účinkujících a přátel Khamora v centru Prahy vždy patří k tomu divácky nejatraktivnějšímu. Letos jsme do průvody přizvaly dvacet dětských romských souborů z České republiky a Slovenska. V průvodu se představily všechny kapely tradiční romské hudby z Čech, Francie, Makedonie, Rumunska, Maďarska, Srbska, Španělska a Slovenska,“ řekl pro zpravodajský server Romea.cz tiskový mluvčí festivalu Vojtěch Lavička.

V sobotu večer pak festival vyvrcholí finálovým galakoncertem v Divadle Archa. Ten nabídne vystoupení všech kapel, které se publiku představily v předchozích dvou dnech na koncertech tradiční romské hudby v La Fabrice. Na závěr všichni účinkující zazpívají mezinárodní romskou hymnu Gelem, gelem. Neskutečný zážitek, neskutečná energie, neskutečná atmosféra!

FOTOGALERIE – Petr Zewlakk Vrabec

FOTO: Petr Zewlakk Vrabec – VÍCE FOTOGRAFIÍ ZDE

FOTOGALERIE – Petr Karlach

FOTO: Petr Karlach – VÍCE FOTOGRAFIÍ ZDE

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon