Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

Na pavlači se tančí: Eduard Zubák představuje unikátní taneční Tango kavárnu v Poděbradech

15. července 2024
Čtení na 1 minutu
V Poděbradech byla před několika měsíci otevřena unikátní taneční kavárna Na pavlači. Zakladatelem a duší tohoto prostoru je Eduard Zubák, mistr republiky v latinskoamerických tancích z roku 2006, vicemistr Evropy a respektovaný choreograf.

Titulní fotografie: Tanečník Eduard Zubák s manželkou (FOTO: Lukáš Cirok)

Jarmila Balážová, která Eduarda Zubáka navštívila, popisuje atmosféru místa jako něco mimořádného. „Jsme v Poděbradech před touhle úžasnou tančírnou Na pavlači,“ říká v reportáží natočené první romskou internetovou televizí ROMEA TV pro Visegrádský magazín a pokračuje: „Eduard Zubák společně s manželkou otevřel tento prostor, kde se tančí a kde také můžete obdivovat výstavy obrazů, které se pravidelně mění.“

Zubákova taneční kavárna nese další příznačný název – Tango kavárna. „Tady se nám otvírá už prostor kavárny s naší výstavou obrazů, která se vlastně mění zhruba jednou za jeden až dva měsíce,“ říká v reportáži Zubák. Ale to není všechno. „Co je důležité, když půjdeme teď po schodech nahoru, tak tam se otvírá to nejdůležitější, což je tančírna a multifunkční prostor pro různé kulturní akce.“

Tato unikátní tančírna na otevřené pavlači, inspirovaná Zubákovými pobyty ve Španělsku a Turecku, je místem, kde se pravidelně schází milovníci tance. “Já jsem chtěl něco normálního, už jsem těch tanečních sálů měl dost,” říká Zubák.

Vzdělávání, předávání zkušeností a radost z tance jsou pro Eduarda Zubáka zásadní. Jako trenér první třídy a choreograf řady soutěží a pořadů, jakými jsou třeba Stardance, vychoval celou řadu úspěšných tanečníků, včetně svého syna.

„Mému synovi se nedávno podařilo získat titul mistra republiky v latinskoamerických a standardních tancích,“ chlubí se pyšný otec, „a kromě toho je také vynikající flamengový kytarista.“

Zubákova taneční kavárna není jen o tanci. Je to místo, kde se setkávají umění, kultura a přátelství. „Tancovat na pavlači je naprosto přirozené a unikátní. Chtěli jsme něco normálního a zároveň výjimečného,“ vysvětluje Zubák. Tento prostor je otevřen všem, kteří chtějí sdílet radost z tance a umění.

“To, co tě naplňuje, to, co ti přináší radost, uspokojení, tak to je v tvém životě to nejdůležitější a tanec to všechno dává,” říká na závěr reportáže pro ROMEA TV Eduard Zubák.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon