Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

Na druhém romském festivalu v Králově Dvoře byla fantastická atmosféra. Dynamic a Jan Bendig roztančili všechny návštěvníky

17. srpna 2024
Čtení na 1 minutu
Na druhém romském festivalu v Králově Dvoře si návštěvníci mohli poslechnout romskou tradiční i moderní hudbu. Na pódiu se vystřídali kapely i sólový interpreti například Ritmo Gitano, Ernest Dančo Band, Jan Bendig, Dynamic, Valinka Stojková, Ondra Gizman ml., Irena Fečová s kapelou, Milan "Bingáč" Demeter a mnoho dalších. Během dne také vystoupili romské taneční soubory z celé České republiky a je nutno dodat, že se nevěnovali pouze tradiční, ale i současné tvorbě. Celým dnem návštěvníky provázela výborná moderátorka Iveta Demeterová.

Titulní fotografie: Zpěvák Jan Bendig během vystoupení na festivalu v Králově Dvoře, 6. 7. 2024 (FOTO: František Bikár)

Během léta po celé ČR již tradičně probíhá několik větších festivalů s romskou hudbou, festival v Králově Dvoře měl však čtyřletou přestávku a nyní se pořadatelé rozhodli oslovit více interpretů a celý festival tak udělat pro diváky mnohem přitažlivější. Během odpoledne a večera vystoupilo více než 15 interpretů i kapel a také několik dětských tanečních souborů.

“Velice děkuji všem účinkujícím za krásná vystoupení, také všem lidem, kteří na festival přišli a tím vytvořili skvělou atmosféru. Veliké poděkování posílám i všem sponzorům,” uvedla pro ROMEA TV Žaneta Červeňáková, která festival pořádala již podruhé.

Na podpoře festivalu se různou měrou podíleli Středočeský kraj a hejtmanka Petra Pecková, Obecní úřad Hudlice, za Městský úřad Králův Dvůr Senátor Jiří Oberfalzer a místostarostka Jitka Egartová.

ROMEA TV přináší krátký záznam z festivalu. Podívejte se, jak to tam vypadalo! 

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon