Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Funky 2: Michal David pokračuje v úspěšném projektu s romským bratry MilkoBrothers. Album mu pokřtili Monika Bagárová a Jan Bendig

22. listopadu 2023
Čtení na 2 minuty
Kmotry nové alba Michala Davida se stali Monika Bagárová a Jan Bendig, 20. 11. 2023 (FOTO: Michaela Feuereislová)
Kmotry nové alba Michala Davida se stali Monika Bagárová a Jan Bendig, 20. 11. 2023 (FOTO: Michaela Feuereislová)
Michal David pokračuje ve svém úspěšném projektu Funky, který přináší jeho známé hity v nové funky verzi. Po multiplatinovém albu Funky z roku 2022 přichází s další kolekcí 22 písní pod názvem Funky 2. Na novém albu spolupracoval s romskými bratry MilkoBrothers, kteří mu pomohli s aranžemi a produkcí. Kmotry nového alba se stali zpěvačka Monika Bagárová a Jan Bendig, kteří si spolu s Darou Rollins zahráli i v čerstvém klipu k druhému singlu z desky s názvem Funky, co máš rád.

Nové album bylo slavnostně pokřtěno v pondělí 20. listopadu ve vinárně Obecního domu. Křtu se zúčastnilo mnoho Davidových kamarádů a kolegů z hudební branže, jako například Jiřina Bohdalová, Majk Spirit, Leoš Mareš nebo Sagvan Tofi. Akci moderoval herec a komik Lukáš Pavlásek, který pobavil publikum svými vtipy.

Kmotry nového alba se stali zpěvačka Monika Bagárová a Jan Bendig, kteří si spolu s Darou Rollins zahráli i v čerstvém klipu k druhému singlu z desky s názvem Funky, co máš rád. Klip byl premiérově představen na křtu a nyní je k dispozici na YouTube. Píseň je společným dílem Michala Davida, Milko Brothers a rappera P.A.T.

I tyto velké hity Michal David upravil do stylu funky společně s romskými bratry MilkoBrothers: „Zájem o první album Funky mě ohromně potěšil. Na koncertech měly skladby ve stylu funky úžasnou odezvu. Všechny tyto pozitivní reakce fanoušků nás motivovaly připravit i další písničky do nových funky aranží. Zároveň jsem na album přidal pár novinek, na jednu točíme aktuálně klip se zajímavými hosty“ říká s úsměvem hitmaker.

Album Funky 2 nabízí mix starých i nových písní Michala Davida, které upravil do stylu funky společně s romskými bratry MilkoBrothers. Mezi známé hity patří například Šoumen, Nenapovídej, Chtěl bych žít tak, jak se má a Nádhernej příběh. Mezi novinkami vyniká titulní píseň Funky, co máš rád, která je zároveň prvním singlem z alba.

„Zájem o první album Funky mě ohromně potěšil. Na koncertech měly skladby ve stylu funky úžasnou odezvu. Všechny tyto pozitivní reakce fanoušků nás motivovaly připravit i další písničky do nových funky aranží. Zároveň jsem na album přidal pár novinek,“ uvedl Michal David

Album je nyní v prodeji exkluzivně v síti prodejen PENNY po celé ČR a od pátku 24. 11. 2023 bude dostupné na všech streamovacích platformách a ve vybraných obchodech.

Michal David je jedním z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších českých zpěváků a skladatelů. Za svou kariéru vydal více než 30 alb a napsal stovky písní pro sebe i pro jiné interprety. Jeho písně jsou známé i z filmů a muzikálů, jako například Diskopříběh, Kleopatra, Děti ráje a další.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon