Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Žena vrátila nalezené doklady a 600 eur jejich majitelce, nálezné odmítla

10. února 2012
Čtení na 1 minutu

Happyendem skončila nemilá situace Košičanky Silvie Priščákové, která koncem minulého týdne ztratila peněženku s doklady a šesti sty euro. Všimla si toho až druhý den ráno před odchodem do práce, kdy si chtěla vybrat nějaký finanční obnos.

Silvie se rozhodla prohledat obsahy kontejnerů a veřejná prostranství na sídlišti, kde žije, ale peněženku přesto nenašla. Musela proto ztrátu nahlásit na policii.

K jejímu překvapení na ni v zaměstnání čekal vzkaz od kolegů, že jí telefonovala žena, která peněženku našla. Při zadání jména uvedeném na dokladech nálezkyně našla místo, kde Silvie pracuje. „Myslela jsem, že se štěstím zblázním. Donesla mi do práce celou peněženku i s netknutými penězi,“ uvedla pro server Korzar.sk Priščáková.

„Byla jsem překvapená i z toho, že to je Romka. Lidé mají většinou o Romech špatné představy, a vidíte, kdejaký bílý by nevrátil a nechal by si to. Byla jsem v šoku a chtěla jsem jí dát i nálezné, ale odmítla. Touto cestou jsem jí chtěla ještě jednou moc poděkovat,“ doplnila Priščáková.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon