Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

V Pardubickém kraji se romská sdružení připravují na velké projekty

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Občanské sdružení Altus tento víkend – 3.3. 2007 připravuje již 2. vzdělávací modul projektu Posílení kapacity romských NNO v Pardubickém kraji, který nabízí vzdělavací program zaměřený na strategické řízení a plánování, základy ekonomiky a účetnictví, management a fungování NNO, komunikaci a PR, projektový management a problematiku EU. Paralelně se vzdělávacím programem začnou od příštího týdne probíhat pravidelné počítačové kurzy pro začatečníky a středně pokročilé. Projekt je naplánován na celý tento rok v měsíčních intervalech po jednom nebo dvou pracovních dnů.

Romská sdružení nemají velké zkušenosti se získaváním peněz z evropských fondu a ani z ústředních orgánů ČR. Ténto kurz by jim měl dopomoci se v nich orientovat a začít vypracovávat projekty i u těchto subjektů, řekla koordinatorka projektu Lucie Horvathova.

Školení je koncipováno pro 13 úcastníku ze 7 romských NNO, které poskytují sociální služby ve vztahu k trhu práce.

Na zavěr projektu proběhnou pracovní setkaní s veřejnou správou, NNO a medii, kde se budou prezentovat výsledky a výstupy projektu, prezentace aktivit zúčastněných NNO, možnosti spolupráce, možnosti zapojení do aktivit měst a krajů.

Občanské sdružení Altus bylo založeno v listopadu 1999 za účelem pořádání akcí pro širokou verejnost. Další důležitou částí činnosti se stala pomoc neziskovým organizacím a jejich propagace a zviditelnování.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon