Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

V Bratislavě neonacisté napadli skupinu slovenských Maďarů

15. května 2012
Čtení na 1 minutu

Osm mladých příslušníků maďarské menšiny v neděli nad ránem před prezidentským palácem v Bratislavě napadli neonacisté. Podle slovenské policie musel dvě oběti útoku ošetřit lékař.

Napadení, mezi nimiž byli čtyři mladíci a čtyři dívky ve věku 17 a 24 let, do centra slovenského hlavního města vyrazili z domácího narozeninového večírku. Útok extremistů na ně potvrdila matka jedné z obětí. "Očividně bez jakéhokoliv důvodu se na ně vrhla skupina neonacistů," řekla tato žena, která si nepřála být jmenována. Dodala, že mladí si ještě před tím, než je útočníci napadli, uvědomili, že se dostali do nebezpečí a přestali mluvit maďarsky. Část veřejnosti v Budapešti v reakci na útok v Bratislavě uvedla, že je zděšena a očekává, že slovenská policie co nejdříve najde pachatele a podnikne takové kroky, aby se podobné útoky neopakovaly.

Mluvčí bratislavské policie Petra Hrášková podle portálu aktuálne.sk řekla, že dva muži napadli chlapce ve věku 18 a 20 let, několikrát je udeřili pěstmi. Policisté proti údajným útočníkům zahájila trestní stíhání.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon