Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Státní kasa uvolnila 50 milionů

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Poslanci se včera pustili do rozdělování milionů ze státního rozpočtu na příští rok.
Problematické dělení dotací o kterém rozhodovali, od nich půjde 50 milionů z kraje do okrsků.

Vedení z Ústí nad Labem chce deset milionů. Ve spolupráci s ministrem zemědělství a bývalým ústeckým primátorem Petrem Gandalovičem je chce využít na takzvaný Projekt Předlice. Ve čtvrti, kde žijí především Romové, chtějí za peníze ze státního rozpočtu vybudovat multifunkční hřiště, kamerový systém a opravit místní základní školu.


Současný primátor Jan Kubala uvedl, že ve městě jako Ústí se najdou desítky problémů, ale snaha o revitalizaci Předlic je logická. Chce pomoci nejen místní škole, ale mít také bezpečnostní kamery v blízkém parku. V regionu z vyčleněných dvou miliard korun skončí 50 milionů na nejrůznější projekty.

V Mostě by mohlo vyrůst nové hřiště, v Ústí žádal magistrát poslance o peníze na zlepšení situace v romských Předlicích, ve Vrbicích na Litoměřicku chtějí zase na kanalizaci. Porcování medvěda má ale i své odpůrce.


Ekonom Miroslav Ševčík poznamenal, že „to je divadlo“.Prý na druhou stranu se díky tomu malé obce dostanou k penězům, na které by jinak nedosáhly. Navíc je lepší postavit dětské hřiště než dávat peníze třeba na prevenci kriminality, uvedl. Narozdíl od minulých let, kdy se porcoval až šestimiliardový medvěd, jde letos jen o dvě miliardy. O tom, že dělení peněz ve velmi napjatém rozpočtu je problém, svědčí to, že poslanci ani obce, které po poslancích něco žádají, se svými žádostmi nijak výrazně nechlubí. Oslovení žadatelé včera nechtěli nijak medializovat poslance, kteří jim pomáhají.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon