Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Romské děti z Olomouce míří na tábor, má předcházet kriminalitě

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Šest desítek romských dětí z Olomouce a přilehlých obcí stráví od příštího týdne volné chvíle na speciálním táboře v Pohořanech na Olomoucku. Kvůli prevenci kriminality je tam navštíví policisté, hasiči i američtí studenti. Tábor, který učí děti i základním hygienickým návykům, podpořila olomoucká radnice.

“Na tábor přijedou děti od šesti do 13 let. Má za cíl zabavit děti během prázdnin, naučit je hygienické návyky a zaměřen je i na vzdělávací aktivity,” řekla dnes ČTK Jiřina Somsiová ze Společenství Romů na Moravě, které tábor organizuje.

Na tábor se dostaly romské děti ze sociálně nejslabších rodin. Prázdniny v přírodě tak stráví například děti z problematických komunit z Přichystalovy ulice a Černé cesty, ale i z okolních obcí. “Připravili jsme pro ně naučné testy, vzdělávací soutěže. Přijedou také policisté, chybět nebudou ani protidrogové přednášky. Hasiči je zase budou učit, jak se mají v případě požárů zachovat,” doplnila Somsiová.

Součástí tábora bude i netradiční výuka angličtiny. Do Pohořan zamíří američtí studenti, kteří budou s dětmi komunikovat mateřským jazykem.

Letní tábor pro romské děti z Olomouce a okolí potrvá od pondělí do 6. srpna. Ve dvou turnusech se na něm vystřídá celkem 60 dětí.

Tábor je součástí projektu Prevence mezi romskými dětmi a mládeží. Olomoucká radnice jej letos podpořila 77.500 korunami.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon