Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA zve na seminář o projektu Podpora Romů v Praze

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Občanské sdružení ROMEA zahajuje sérii seminářů o projektu Podpora Romů v Praze a o dalších projektech zaměřených na sociální inkluzi Romů v regionech České Republiky. První z těchto seminářů se koná 7. února 2008 od 10.00 hod do 15.00 hod v prostorách Městského domu kultury Sokolov (náměstí Budovatelů 655- Sokolov).

Cílem seminářů je seznámit jeho účastníky s inovativním modelem vzdělávání a zaměstnávání Romů, jenž byl realizován v rámci projektu Podpora Romů v Praze. Prezentaci projektu, který probíhal v rámci mezinárodního partnerství EQUAL, uvede expertka projektu JUDr. Hana Frištenská (zástupkyně ředitele Nadace rozvoje občanské společnosti). Dále budou blíže představeny jednotlivé aktivity projektu na národní i nadnárodní úrovni, a zejména podobně zaměřené projekty v Karlovarském kraji. Účastníci semináře tak budou moci sdílet své poznatky a diskutovat o možnostech a principech práce, zaměřené na společenskou inkluzi obyvatel sociálně vyloučených lokalit. Pozvání k semináři přijali jak sociální pracovníci a kurátoři pro národnostní menšiny, tak starostové některých měst a obcí Karlovarského kraje, kteří čelí problému sociálního vyloučení. Své aktivity budou prezentovat sdružení Český západ z Dobré Vody u Toužimi, Člověk v Tísni Sokolov a Romské občanské sdružení- Karlovy Vary.

V rámci semináře také proběhne debata o koncepci vládní agentury, která má pomoci k efektivnějšímu řešení problému sociálního vyloučení v ČR. Ke všem bodům programu bude řízená diskuse a prostor pro dotazy.

Zájemci o účast na semináři mohou získat pozvánku prostřednictvím e-mailu vzdelavani@romea.cz nebo telefonicky na čísle 257 329 667.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon