Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Pomoc Romům se v Mostě osvědčila

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

MOST – Problémovým romským rodinám v Mostě budou i v letošním roce pomáhat čtyři terénní pracovnice. Podle náměstka mosteckého primátora Jiřího Kurcina se totiž jejich práce osvědčila.


Úkolem pracovnic je pomoc rodinám, jejichž dospělí členové se neměli kde naučit, jak hospodařit s penězi, nebo jaký mají význam preventivní lékařské prohlídky či základní hygiena, a nyní nemohou zkušenosti předat ani svým dětem. Problémy mívají rodiče z nejnižších vzdělanostních vrstev i s pomocí svým dětem s přípravou do školy.
„Každoročně docházely do rodin terénní pracovnice od března do prosince, kdy se čerpaly peníze na jejich mzdy. Dvouměsíční přerušení jejich činnosti neprospívalo. Letos se podařilo zajistit finanční prostředky už od ledna,“ uvedl Kurcin.


Tři z terénních pracovnic mají zázemí v Klubu národnostních menšin přímo v Mostě, nedaleko bloku 100, obydleného početnou skupinou problémových romských nájemníků. Jejich čtvrté kolegyni poslouží nová služebna městské policie v panelovém sídlišti Liščí vrch. Všechny čtyři ženy však působí v rodinách po celém městě, včetně nejznámějšího romského sídliště Chanov. Dvě mají vysokoškolské vzdělání, ostatní studují střední školu.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon