Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Český západ z Dobré Vody zve na vánoční akce

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

V Dobré Vodě u Toužimi na Karlovarsku se 19. prosince uskuteční tradiční vánoční putování k živému Betlému. Krátká cesta bude zahájena v 17:00 u sídla sdružení a končit bude živým Betlémem, který připravují členové komunity a další dobrovodští obyvatelé. Druhou vánoční aktivitou občanského sdružení Český západ, které v komunitě působí, je prodej výrobků z vlastní krejčovské dílny na řemeslných trzích v Plzni ve dnech 17.- 23.12.

„Putování k Betlému je pro nás každoročně příležitostí setkat se s našimi romskými i neromskými přáteli z blízkého i vzdálenějšího okolí a společně se radovat a oslavovat vánoční čas“, řekla serveru ROMEA mluvčí sdružení Český Západ Eva Haunerová.
Podle ní je tato vánoční akce jedním z mnoha způsobů, jak přispívat k navazování kontaktů mezi romskou komunitou a okolím. Putování se mimo přátel sdružení a členů komunity každoročně účastní také neromští okolní obyvatelé. Akce je ukončena společnou vánoční nadílkou.

Výrobky, které bude Český západ prodávat na řemeslných trzích v Plzni ručně šijí romské ženy z Dobré Vody. V dílně sdružení získaly po absolvování rekvalifikace plnohodnotné zaměstnání. „Koupí těchto produktů podpoříte naší činnost, můžete si je prohlédnout také v internetovém obchůdku na webových stránkách www.cesky-zapad.cz “, uvedla Haunerová.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon