Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Komentáře

Budoucnost Romů

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

V posledních dnech toho slýcháváme až příliš mnoho o nepřizpůsobivých občanech, o vyloučených lokalitách ne-li ghetech. Také jsme se dozvěděli, že starostové měst a obcí by měli rozhodovat o našem bytí či nebytí. Rozumím tomu dobře?

Kde to žijeme? Žijeme přece ve svobodné zemi, kde mají všichni občané tohoto státu stejná práva a povinnosti. Od kdy za nás budou rozhodovat starostové? Co na nás chystají?
Copak mi se neumíme přizpůsobit? Jaké je vůbec století?

Od čeho je vláda, která je zvolena z lidu? Bude bránit jen majoritní část lidu a ostatní menšiny žijící v tomto státě budou řídit starostové? My jim dali důvěru, bez které by dnes nybyli tam kde jsou. A těžko by mohli rozhodovat za nás, kdyby nás nebylo. Nebo jsou Romové jediná cesta jak se dostat do vlády? Viz. Čunek, Řápková, Janáčková atd.? Louda chce být další v pořadí?

Asi je to jediná cesta ke slávě, někoho pošpinit, zadupat do země, jít po jeho právech a povinnostech, jinak by nemohli páchat to co páchají na lidech. Měli by si především uvědomit, že na kriminálníky, násilníky, zloděje a kdovíjakou verbež je tady přece Policie České republiky. Ta slouží jak majoritě tak menšinám. Svou práci vykonává spravedlivě.

Starostové si musí uvědomit, že v žádném případě nemůžeme za chování “nepřizpůsobivých” občanů, ať pocházejí z řad společnosti majoritní či menšinové. Zlo je v každé společnosti. Upřímně, té znásilněné dívky je mi líto. Věřím, že dotyčný je již určitě spravedlivě potrestán. Ale my ostatní přece nebudeme pykat za to, že jsou v našich řadách také násilníci a zloději. Majorita také přece nezodpovídá za kdejakou verbež, která je součástí jejich národa, “české” zloděje, “české” vrahy, “české” tyrany atd. Distancuje se od nich, tak jako Romové se distancují od “nepřizpůsobivých” občanů.

Starostové si musí uvědomit, že ne všichni jsme stejní.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon