Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Aktuálně.cz:Čunkův advokát říká, že obžaloba Čunka není na dohled

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Advokát vicepremiéra a předsedy lidovců Jiřího Čunka, který čelí podezření z korupce, tvrdí, že obžaloba Čunka není na dohled. Píše to server Aktuálně.cz. Uvedl, že prodloužená lhůta, kterou dostali vyšetřovatelé na dokončení Čunkova případu, vyprší v pondělí, ale jeho advokáti tvrdí, že dosud nedostali dva důležité znalecké posudky.

“Zadali je už před třemi měsíci, hotovy měly být na konci dubna, ale ani tento týden jsme je nedostali,” řekl serveru advokát Eduard Bruna. “Jde o posudek k hodnotě bytů a další ekonomický posudek, o který zažádala policie,” dodal. Přestože se v pondělí začnou obvinění seznamovat se spisem, podle Bruny je nepravděpodobné, že příští týden padne obžaloba.

Bruna řekl, že jeho tým uzavřel s vyšetřovateli dohodu. “Férově jsme se dohodli, že když jsme museli čekat tak dlouho na jejich posudky, tak dostaneme čas je pořádně prostudovat,” řekl Bruna a dodal: “Do té doby nemůže být spis uzavřen, a tudíž nemůže být ani podán návrh na obžalobu.”

Obhajoba podle Aktuálně.cz očekává, že posudky budou mít několik desítek až stovku stran. “Budeme si prověřovat metody, jakými výpočty prováděli a řadu dalších úkonů,” řekl Bruna. Uvedl, že “to nám bude trvat minimálně týden, až deset dní”.

Státní zastupitelství podle Aktuálně.cz pouze potvrdilo, že v pondělí začne seznamování se spisem. “Dá se očekávat, že bude trvat déle než den,” řekl Aktuálně.cz státní zástupce Radim Obst. Další události nemůže předvídat, uvedl.

Policie Čunka podezírá z toho, že jako vsetínský starosta dostal v únoru 2002 zhruba půlmilionový úplatek od majitele realitní společnosti H&B Real za prodej většinového podílu města ve firmě Vsetínské byty. Čunek obvinění odmítá. Kromě obvinění z přijetí půlmilionového úplatku čelí Čunek ještě řadě trestních oznámení kvůli vyjádřením na adresu Romů. Vicepremiér ale tvrdí, že svými výroky nemířil na Romy, nýbrž na politiky.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon