Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

PŘÍMÝ PŘENOS: Khamoro párty ve Stromovce. Vystoupí Čhave Romane CZ, Feri & The Gypsies

25. září 2020
Čtení na 1 minutu

Letošní ročník Světového romského festivalu Khamoro výrazně poznamený pandemií onemocnění COVID-19 pokračuje dnes Khamoro párty ve Stromovovce. ROMEA TV bude opět u toho a nabídne vám koncert od 19:30 hodin v přímém přenosu.

“Khamoro párty není dopřáno, aby se usadila, ale putuje z jedné štace na další a vždy objeví další místo, kde jí je dobře. Začali jsme na Náplavce, tu jsme ale přerostli. Na Střeleckém ostrově bohužel už nejde pořádat hlasitější akce a zrovna ve chvíli, kdy se nám zalíbilo v Kasárnách Karlín, jsme se museli přesunout do menších prostor. Letos tedy zkoušíme Gauč ve Stromovce,” popsali organizátoři festivalu výběr místa letošní párty.

Během pátečního večera vystoupí Mimoňsko-Hradecko-Pražsko-Teplická kapela Čhave Romane CZ, která hraje romské písničky z České republiky a Slovenska. Zazní napříkald Luluďi, Vičinav me le Romen a další. Osmičlenná kapela, ve které akordeon, housle, 2 kytary, bicí i perkuse a kontrabas doprovází zpěváka Františka Gorola, vznikla nedávno, v roce 2018, ale víkendy má obsazené na mnoho týdnů dopředu. Jak sami říkají “snažíme se hrát hudbu tak, aby zanechala jiskru v srdci a úsměv na tváři.” Nebojíme se, že by tomuto předsevzetí nedostáli!

Druhým vystupujícím ve Stromovce bude kapela Feri & The Gypsies. Charakteristickými znaky kapely jsou výrazný zpěv, flétna a energická rytmika. Zakladatelem kapely je zpěvák a kytarista Feri Barkoci, který prošel řadou hudebních žánrů od tradiční romské hudby přes swing a jazz až k popu, funky a hiphopu. V současnosti se nejvíce zaměřuje na romskou a etnickou hudbu, jazz a latinu. Kapelu dotváří zkušení muzikanti z Brna a Mikulova, kteří za sebou mají řadu let působení a stále jsou aktivní v kapelách Rosen trio, Romatino, Terne čhave nebo Romano Rat Idy Kelarové.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon