Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

Pavel Berky vaří živě: Párance s pečeným česnekem

01. března 2020
Čtení na 1 minutu

Podívejte se jak Pavel Berky vaří živě na stránkách Romea.cz a PavelBerky.com
Párance s pečeným česnekem. “O tento recept jste mi psali v komentářích i
zprávách. Jedná se o velice jednoduchý a rychlý recept, který si vaříme velmi
často a je to jedno z jídel, které mi připomíná dětství. Myslím, že si párance
také zamilujete!” píše
Pavel na
stránkách
.

Recept

Porce: 4
Časová náročnost: 40 min

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 120 ml vody
  • 0,5 polévkové lžíce soli
  • 2 polévkové lžice oleje
  • 1 hlava česneku

Postup:

Celou neoloupanou hlavu česneku dáme péct do trouby na 190°C na přibližně 30
minut, nebo do změknutí. Po upečení vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

Z mouky, vody a soli uhněteme vláčné těsto. Podle potřeby přidáme maličko
více vody či mouky, aby mělo těsto správnou konzistenci. Těsto musí být vláčné,
elastické a nesmí se lepit na ruce. Uhnětené těsto necháme 10-15 minut
odpočinout. Mezitím dáme do velkého hrnce vařit vodu, kterou osolíme 1 lžící
soli (voda by měla být pořádně slanná, jako moře).

Vychladnutý česnek rozebereme na stroužky a z každého vytlačíme vnitřek do
menší misky. Pořádně osolíme podle chuti a vymícháme česnekovou pastu.

Odležené těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu rukami vyválíme dlouhý
válec, ze kterého páráme cca 10 cm dlouhé kusy přímo do hrnce s vroucí osolenou
vodou. Když párance vyplavou na porvrh, necháme je ještě chvilku povařit (cca 1
minutu). Poté cedníkem či sýtem vybereme do mísy. Každou várku zalijeme lžící
oleje a promastíme, aby se párance neslepily. Nakonec všechny párance smícháme s
česnekovou pastou.

Hotové párance můžete ozdobit a dochutit natrhanými bylinkami dle chuti.
Výborně se k nim hodí např. petržel či kopr.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajství o Romech
Teď populární icon